About

Mr. Polanus is advocaat sedert 1983. Aangezien hij, voor hij ging studeren, eerst ruim 10 jaar in de confectiebranche werkte (inkoop, verkoop, fabricage), kreeg hij affiniteit met mode en oude liefde roest nu eenmaal niet. Er zijn mensen die in het buitenland musea bezoeken om daar ondefinieerbare blokken steen te bewonderen en zich dan af te vragen, wat de kunstenaar er wel mee bedoeld zou kunnen hebben. Mr. Polanus gaat modewinkels bekijken en dat brengt hem nu plezier, want mode leeft voor hem, is altijd weer anders en brengt vrolijke afwisseling in het leven.

Toen mr. Polanus zich als advocaat gevestigd had, nam hij het contact met de vroegere handelsrelaties weer op. Daaruit groeide automatisch een uitgesproken incassopraktijk voor handelsvorderingen, vooral voor leveranciers van kleding. Maar ook voor verzekeringsmaatschappijen, banken en zelfs voor grote internationale luchthavens voor bijvoorbeeld landingsrechten. Als voormalig handelsagent houdt hij zich uiteraard ook bezig met het handelsagentuurrecht, omdat hij nu eenmaal goed begrijpt, waar het tussen handelsagenten en principalen verkeerd kan gaan. Als hij een agentuurovereenkomst opstelt, schrijft hij niet gewoon maar de wetsartikelen over en trapt ook geen open deuren in. Verstandige werkafspraken, daar gaat het om ! Opdat men zich niet over en weer voor de voeten zal lopen, zich niet aan elkaar zal gaan ergeren en niet uiteindelijk ruzie krijgt. Mr. Polanus komt van de werkvloer en is nu eenmaal geen schrijftafeljurist. Natuurlijk worden wel ook de bijzondere bedingen vastgelegd.

In deze website geeft hij U inlichtingen, tips, aanbevelingen, etc. Beschouwt U deze slechts als leidraad; al deze kosteloze informatie wordt onverbindend verstrekt (aansprakelijkheid kan dan ook niet worden aanvaard), vooral ook omdat alles tijdgebonden is. Want wat vandaag geldt, kan morgen alweer anders zijn. Verwacht U daarom ook geen oplossingen voor allerlei mogelijke en onmogelijke gevallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *